INDOOR

De Sculpturen van Jan Leenknegt kunnen ofwel losstaand in elk interieur worden ingepast, ofwel worden geïntegreerd in het interieur. Zo ontwierp Jan reeds tal van balustrades en koepels. Vaak maakt hij sculpturen voor speciale gelegenheden zoals geboortes, geschenken of zelfs als eermonumenten op een graf.

'Een kunstenaar werkt niet voor zichzelf. Hij drukt zich uit in creaties en wil ze tonen aan een publiek. Als één van mijn sculpturen in een mooie omgeving op een geschikte plaats terechtkomt, waar veel mensen ervan kunnen genieten, dan is het voor mij de ultieme beloning', aldus Leenknegt. 


OUTDOOR

De sculpturen kunnen perfect worden geïntegreerd in de tuin, aangezien ze door een zinkbad en poederverlakking werden behandeld tegen gure weersomstandigheden zoals sneeuw, regen en dus roest. Om de wind te trotseren worden de sculpturen verankerd in de grond, zodat de wind geen spel krijgt in de grote glasvlakken. Bij elke verschillende lichtinval of seizoen gaan de sculpturen leven. Ook geven waterpartijen zoals vijvers een mooie bijkomende schittering in het glas.